INLEIDING

Arnold Schalks, de Vrije Schuur, Composed Compost

COMPOSED COMPOST was een groepstentoonstelling die plaatsvond in het weekend van 18 t/m 20 maart 2005. Drie dagen als een koude drempel voordat de lente aanbrak. In het zicht van verzachting, bloei en hoop werd de verstilde blik nog even naar binnen gericht. 'Vergankelijkheid' was het thema van dit kortstondige project.

COMPOSED COMPOST bestond uit de volgende onderdelen:

VANITASSEN en zuurdesembrood van beeldend kunstenaar Jos van der Meulen in de woonkamer

Op vrijdag- en zondagavond een introductie microbiologische kunstklimatologie door Wim van Egmond, conservator van het befaamde Micropolitan Museum

ORGANISCH KABINET een installatie van beeldend kunstenaars Harriët van Reek en Geerten Ten Bosch in de slaapkamer. Vanreekentenbosch behandelde gasten op vrijdag- en zondagavond

In de Vrije Schuur een tentoonstelling van tekeningen door: Anuli Croon, Noëlle Cuppens, Ron van der Ende, Marianne Fontein, Annelies de Greef, Joannes Hoes, Lidy Jacobs, Maarten Janssen, Harriët van Reek, Agnes Roothaan, Geerten Ten Bosch, Machiel van Soest & Michel Wieggers

 

Arnold Schalks, de Vrije Schuur, Composed Compost

Vergankelijkheid was het materiële en thematische uitgangspunt voor de te tekenen afbeelding. De korte tentoonstellingsperiode en het vooruitzicht op het composteringsproces nodigden de kunstenaars uit tot een schetsmatige aanpak. Het materiaal waarmee werd getekend, moest door de deelnemers zelf worden bereid: de deelnemende kunstenaars ontvingen een pakket met de benodigde bestanddelen en een recept voor de vervaardiging van galnoten-inkt.

 MADENZAK een performance van zangeres Cora Schmeiser en theatergroep Hotel Modern (Pauline Kalker en Herman Helle) op het tuinterras.

Een besloten finissage in en om de compostbak.

 

COMPOSED COMPOST werd op vrijdagavond 18 maart 2005 om 19.00 uur geopend. De tentoonstelling was vervolgens nog te bezoeken op zaterdag 19 en zondag 20 maart van 14 - 20 uur. COMPOSED COMPOST werd bezocht door 162 personen.

 

SCHUURPAPIER No. 3

gids bij de tentoonstelling

8 pagina's / A 5 formaat

oplage: 150 stuks

 

Klik hier om 'SCHUURPAPIER #3' in pdf formaat te downloaden./ Bestandsgrootte: 4,6 MB / © 2005, Rotterdam, Arnold Schalks.