SPRAAKWATER (een proeve van vloeiend Nederlands)

terug naar de plank

INDEX:

spraakwater

spraakmaken

QI-studio's

tenhoorstelling

SPRAAKWATER CD

CONTEXT: 2003 is het jaar van het water. Om de relatie van de stad met het water te bevestigen, wordt het evenementenprogramma Waterlife Rotterdam georganiseerd. Vanaf 20 maart, de dag vóór Wereldwaterdag, tot en met de Wereldhavendagen begin september, staat Rotterdam in het teken van het water. De relatie van Rotterdam met het water is voornamelijk bepaald door de haven. Hoewel het havengebied steeds verder van het centrum is verwijderd, hoort de haven bij Rotterdam, en is het een essentieel onderdeel van de stad. Een deel van Waterlife Rotterdam vindt daarom in de haven plaats, op het QI-Kunsteiland Quarantaineweg 1, Rotterdam.

Spraakwater is een geluidsinstallatie gemaakt voor QI-Kunsteiland door leerlingen van basisschool de Klaver-Heijplaat onder leiding van beeldend kunstenaar Arnold Schalks en juf Chantal Kleijnendorst. De opening van SPRAAKWATER werd op zaterdag 5 juli om 16:00 verricht door Lionel Martijn, het hoofd van de deelgemeente Charlois. Hij sprak, met water in zijn mond en een XL slabbetje om, de onsterfelijke woorden: "Hierbij verklaar ik de tenhoorstelling van SPRAAKWATER officieel voor geopend". SPRAAKWATER kan tot en met 31 augustus bezocht worden. De expositie is op maandag en dinsdag gesloten.

GEGEVENS SPRAAKWATER CD: CD-R in jewel case, speelduur: 14:08 minuten / Boekje: 12 x 11,9 cm. - omslag kleurenprint, 2 afbeeldingen in kleur - 2 zwartwit afbeeldingen, 8 pagina's, geniet.

OPLAGE: Oplage 50 stuks.