WANSMA KONDRE

deel 4. de SURINOEMER

terug naar de plank

INDEX

Inleiding

Arnold Schalks in gesprek met:

Wim Pijbes

Kurt Nahar

Steve Ammersingh

Casper Hoogzaad

Thomas Meijer

Roddney Tjon Poen Gie

Ravi Rajcoomar

Alida Neslo

Roberto Tjon a Meeuw

Ralph van Meijgaard

chronologie

CONTEXT: De Surinoemer is een gratis onafhankelijk nieuwsblad dat onregelmatig verscheen. Het doel van de Surinoemer was (een deel van) de culturele interacties tussen Paramaribo en Rotterdam, die in november 2007 begonnen en tot 2010 voortduurden, onder één noemer te brengen. De Surinoemer was een open podium met een nadrukkelijk niet-commercieel oogmerk, dat deelnemende kunstenaars en betrokkenen uit beide steden gratis ruimte bood om in woord en beeld over hun werk en ervaringen te publiceren. Zo informeerde de Surinoemer de 'thuisbases' in Suriname en Nederland over de voortgang, eigenaardigheden en wetenswaardigheden van het project en alles wat daar direct of indirect mee te maken had. De Surinoemer was niet gelieerd aan enige etnische groep, politieke beweging of religieuze overtuiging. De Surinoemer verscheen in Paramaribo in gekopieerde vorm met een oplage van 250 exemplaren, die gratis konden worden afgehaald bij het Afro-Surinaams cultureel centrum NAKS, de Nola Hatterman Art Academy, literair café Tori Oso, de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs, het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en boekhandel Varekamp (VACO).

REDACTIE: Arnold Schalks (Rotterdam) en Kurt Nahar (Paramaribo).

REPRODUCTIE EN DISTRIBUTIE SURINOEMER IN PARAMARIBO: Alida Neslo.


FINANCIELE ONDERSTEUNING: Centrum Beeldende Kunst, Rotterdam.

Klik hier om de PRINTVERSIE van WANSMA KONDRE / Deel 4. de Surinoemer in .PDF-formaat te downloaden / Bestandsgrootte: 712 KB / 55 pagina's. / © 2007-2009, Rotterdam, Arnold Schalks.

Klik hier om de E-BOOK-versie van WANSMA KONDRE / Deel 4. de Surinoemer in .EPUB-formaat te downloaden / Bestandsgrootte: 1 MB / © 2007-2009, Rotterdam, Arnold Schalks.