VIER

terug naar de plank

VIDEO

Impressie

INDEX

Introductie

Fotoalbum

VIER in Litouwen

GEGEVENS: 'VIER' is een muziektheatervoorstelling van en door de sopraan Cora Schmeiser, met als uitgangspunt de vier temperamenten. VIER componisten: Johan van Kreij, Nicoleta Chatzopoulou, Daniël Hamburger en Boudewijn Tarenskeen kregen de opdracht een bijpassend werk te schrijven voor stem solo, gedeeltelijk met electronica. Met haar stemgebruik - soms voor melodische zanglijnen, soms voor gesproken teksten, voor recitatieve elementen of voor puur geluid - schetste Cora de werking van onze innerlijke saphuishouding. De bezoeker werd een blik gegund in een akoestisch laboratorium voor emotionele chemie.

Première: 6 november 2007, 20:30 uur, BAM-zaal, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam / 6 september 2008 / Klaipeda / Litouwen.

Cora Schmeiser werd bij de vormgeving van de voorstelling ondersteund door Nicole Beutler (choreografe), Henk van der Geest (lichtontwerper) en Arnold Schalks (beeldend kunstenaar).

Videostills: Conny de Vugt

VIER maakte deel uit van de Suite Muziekweek 2007 in de BAM-zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ en werd mogelijk gemaakt door stichting de Suite en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Met dank aan de SKVR-Muziekschool Oostzeedijk, Ronald Klekamp, het instituut Lichtontwerpen en Theater Adhoc.