INTRODUCTIE

Rotterdam profileert zich meer en meer als operastad. De Rotterdamse Schouwburg en Domestica Rotterdam, een ensemble bestaande uit musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, presenteerden hun eerste gezamenlijke productie. Regisseur David Prins en dirigent Wim Steinmann voegden hiervoor de kameropera's The Telephone en The Medium van de Italiaanse Amerikaan Gian Carlo Menotti samen tot de grote-zaalproductie CONTACT, de opera. Bovendien ontdekten ze dat Menotti voor de door hemzelf geregisseerde filmversie van The Medium een half uur extra muziek heeft gecomponeerd. Delen hiervan zijn aan de partituur toegevoegd en werden voor het eerst live uitgevoerd. CONTACT ging in première op dinsdag 23 september 2003 in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg, waarna een korte tournee volgde.

KORTE INHOUD

In CONTACT lukt het de Young Urban Professionals Ben en Lucy alleen dankzij de tussenkomst van hun mobiele telefoons elkaar hun liefde te verklaren. We zien hen terug als ze zeven jaar ouder geworden zijn. Dit keer proberen ze via een medium contact te zoeken met hun inmiddels verdronken zoontje. Wanneer het medium zelf door hallucinaties wordt overvallen, breekt de hel los en vallen er slachtoffers.

CONTACT toont op een vaak hilarische en absurde wijze de menselijke hunkering naar wezenlijk contact en het onvermogen daaraan vorm te geven. Er is een cast van ambitieuze jonge zangers/acteurs samengesteld. De visualisatie is in handen van een drietal Rotterdammers: beeldend kunstenaar Arnold Schalks, couturier Peter George d'Angelino Tap en filmmaker Conny de Vugt.

Engels gezongen, Nederlands boventiteld.