KUNST IM PARK

Arnold Schalks, 2002, Sprachraumausstattung, Sprachlabor für Kinder zur Sprachraumausstattung, taalruimtebehangen, taallaboratorium voor het behangen van de taalruimte, Hans-Peter Rams, Celine Jödecke, Shelley Jödecke, Philipp Rehs, Till Steinbach, Sebastian Cornalba, Marius Slawik, Anina Scharfheuer, Hans-Peter Rams. Stadtranderholung, Kunst im Park, Aktion und Kultur mit Kindern (AKKi) E.V., Siegburgerstraße 25, Düsseldorf

De beeldhouwers Klaus Sievers, Brigitte Dams, Achmed Ibrahim en Arnold Schalks stellen hun ateliers open voor samenwerkingprojecten met 60 in kunst geïnteresseerde kinderen van 8-14 jaar. Ze brengen ideeën, materiaal en gereedschap mee voor kunstwerken, die samen met de kinderen ontwikkeld, vervaardigd en voor langere tijd in de beeldentuin bij het AKKi-huis opgesteld zullen worden. Er wordt binnen gewerkt in het AKKi-huis, buiten in overdekte ateliers en in het park.

Met de beeldentuin wil AKKi de droom van een langdurige opstelling van door kinderen met kunstenaars gemaakte kunst in de buitenruimte van de stad verwezenlijken. De vaste standplaats van het AKKi-huis in het Südpark maakt langerlopende samenwerkingen mogelijk met als doel de uitvoering van op kwaliteit geselecteerde projecten. Door de toepassing van professionele (tijdrovende) technieken wordt de duurzame vervaardiging van in de buitenruimte geplaatste objecten gegarandeerd.

Het aan het AKKi-Huis grenzende park is een semi-openbare voorziening. Hierin ontstaan sculpturen, objecten en installaties die reageren op de tuinarchitectuur van het park en door middel van subtiele kunstzinnige ingrepen de waarneming van zowel volwassen als jeugdige bezoekers op verrassende en inspirerende wijze verrijken. Alle werken worden op conceptueel en praktisch gebied door kunstenaars samen met de kinderen uitgevoerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de eisen van de jongere bezoekers. De werken moeten aangeraakt, belopen of beklommen kunnen worden. Ze dienen stevig en stabiel te zijn en tot zintuiglijk onderzoek te prikkelen.

Hans-Peter Rams (Akki e. V.)